Du er ikke logget inn  Logg inn / Opprett bruker
Anmeldelse / CD

Susanne Sundfør
The Silicone Veil

EMI / EMI | Utgitt 26. mars 2012
GAFFA | Anmeldt av Thomas Karlsen
Mandag 26-03-2012 kl. 08:00
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Leserne
Logg inn for å anmelde.
  WiMP    Spotify

Susanne Sundfør tar ikke fanger. Ikke denne gangen heller.

 

Om noen var i tvil - Susanne Sundfør er fortsatt én meter og jeg-vet-ikke-hvor-mange-centimeter med reinhekla, fullblods drama. På «The Brothel» blandet maskingeværbeats seg med enorm romklang og desperat sang som om det var det naturligste i verden, og ting er ikke mye annerledes på «The Silicone Veil»: Singelen «White Foxes» - den mest klokkeklare kandidaten til årets norske låt, i følge enkelte – er av den typen som kan få det til å gå iskaldt nedover ryggen på selv de mest avstumpede i blant oss. Påfølgende «Rome» følger i samme spor, et hult ekko fra dypt inne i den regntunge, sølete skogen, der det sleper seg over Lars Horntvedts etter hvert karakteristiske knitrebeats.
Det kjølige, harde soundet virker å være i nesten krig mot Sundførs glassklare, insisterende sang, og resultatet er ikke bare grenseoverskridende vakkert – det er også tvers igjennom jævlig urovekkende og panisk. For å sitere «Game Of Thrones», som jeg av en eller grunn ikke klarer å la være å tenke på når jeg hører albumet: «Winter is coming».

Om jeg likevel skulle komme med et eneste ankepunkt, så er det at jeg i grunnen ikke blir direkte overrasket over noe på «The Silicone Veil». Jeg er ikke like sikker på om det er en bra ting, viderføring av «The Brothel» eller ikke.

 

 


1 kommentarer. Tilføy din nedenfor.
Sortering:
0
Susanne er en av de dyktigste artistene jeg vet om. Kraftig, fantastisk stemme og nydelige sanger. Har ekstremt lite konstruktivt å si, utenom at stemmen til tider kan gjøre deg litt ør - men kraftig og nydelig, det skal hun virkelig ha.

Dette er det flere burde høre på!

Logg inn for å kommentere.