Susanne Sundfør: The Silicone Veil

Susanne Sundfør
The Silicone Veil

Susanne Sundfør: The Silicone Veil

GAFFA

CD / EMI
Utgivelse 26.03.2012
Anmeldt av
Thomas Karlsen

 

Om noen var i tvil - Susanne Sundfør er fortsatt én meter og jeg-vet-ikke-hvor-mange-centimeter med reinhekla, fullblods drama. På «The Brothel» blandet maskingeværbeats seg med enorm romklang og desperat sang som om det var det naturligste i verden, og ting er ikke mye annerledes på «The Silicone Veil»: Singelen «White Foxes» - den mest klokkeklare kandidaten til årets norske låt, i følge enkelte – er av den typen som kan få det til å gå iskaldt nedover ryggen på selv de mest avstumpede i blant oss. Påfølgende «Rome» følger i samme spor, et hult ekko fra dypt inne i den regntunge, sølete skogen, der det sleper seg over Lars Horntvedts etter hvert karakteristiske knitrebeats.
Det kjølige, harde soundet virker å være i nesten krig mot Sundførs glassklare, insisterende sang, og resultatet er ikke bare grenseoverskridende vakkert – det er også tvers igjennom jævlig urovekkende og panisk. For å sitere «Game Of Thrones», som jeg av en eller grunn ikke klarer å la være å tenke på når jeg hører albumet: «Winter is coming».

Om jeg likevel skulle komme med et eneste ankepunkt, så er det at jeg i grunnen ikke blir direkte overrasket over noe på «The Silicone Veil». Jeg er ikke like sikker på om det er en bra ting, viderføring av «The Brothel» eller ikke.

 

 Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA