Robbie Williams: Take The Crown

Robbie Williams
Take The Crown

Robbie Williams: Take The Crown

GAFFA

CD / Island
Utgivelse 02.11.2012
Anmeldt av
Eskil Olaf Vestre

Robbie Williams fikk oppmerksomhet for singelen «Candy», siden den samplet Todd Terjes «Eurodans», og med en slik melodi scoret Robbie selvsagt en monsterhit. 1998-hiten «Millenium» lånte fra «You only live twice», men mens han da tilførte sjarm og skapte smart, tidsriktig pop, låter det på «Candy» som om han bare såvidt gidder, og lite rettferdighet ytes mot Terje når det beste rimet han fant på var «hey ho, here she goes».

Tekstmessig ser man en rød tråd: Modne Robbie angrer på sine sprell i fortiden. «This time I'll be different», maser han på «Different», «…I'll be special». Beklager, men det er lite som låter spesielt ved Robbie i 2012 – dette er utdatert og uengasjert.

På den platte duetten «Losers» med Lissie byr Robbie på tam kvasifilosofering over at han ikke trenger å være best hele tiden. Greit, men han kunne likevel prøvd hardere? Låtene er svake, og svulstig produksjon til tross låter «Take the Crown» som desperate forsøk på å koke suppe på en rusten spiker.Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA