Susanna & Ensemble neoN: The Forester

Susanna & Ensemble neoN
The Forester

Susanna & Ensemble neoN: The Forester

GAFFA

CD / SusannaSonata
Utgivelse 20.09.2013
Anmeldt av
Per Henrik Arnesen

Susanna Wallumrød har gitt oss en rekke fantastiske album de siste årene, sist Wild Dogs i 2012.

Nå er hun klar med sitt første album på eget selskap. Med seg denne gang har hun samtidsmusikerne i Ensemble neoN. Og deres instrumentering kler Susannas vokal på en eventyraktig måte.

The Forester er rett og slett en vakker og krevende opplevelse. Albumet smyger seg frem og omsvøper deg med sine mørke, men varme stemninger. Det over 15 minutter lange tittelsporet er en sjelefull opplevelse. Med en tristesse og et nærmest magisk lydbilde trenger det seg dypt inn i sjelen.

Albumet består av 5 spor, hvorav 4 tidligere er utgitt på andre album fra Susanna. De er nå omarrangert til å passe inn i med strengeklimpring, blåsere og strykere ved siden av rolig klanger fra et piano. Det musikalske overgår ikke vokalen, men de finner sin naturlige samklang. Det låter glødende og lekkert med en lengsel og et håp. Susannas låter kler de arrangementene komponistene Julian Skar og Jan Martin Smørdal kommet opp med. Albumet ligger helt klart i grenseland mellom populærmusikk og klassisk samtidsmusikk.

The Forester er spilt inn live i løpet av en dag i studio, med Deathprod som produsent.Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA