King Midas: Rosso

King Midas
Rosso

King Midas: Rosso

GAFFA

CD / Fysisk Format
Utgivelse 22.11.2013
Anmeldt av
Morten Waage Johansen

Som soundtracket til en 80-tallsfilm, spilt inn på 70-tallet og mikset i dag, er Rosso en herlig og tidløs miks av inspirasjonskilder fra gamledager og urbane impulser fra dagens indiescene.

Fete bass- og trommegroover kombineres fint med laid back vokal og beskjedne synther i et lydbilde som er så velbalansert at det i seg selv blir et av instrumentene på plata.

First We Take Manhattan-synthen på You Know My Name er frekk som fy, men den funker som bare det og låta seiler raskt opp som en favoritt – ikke bare på Rosso, men blant norske låter utgitt de siste årene. Andre høydepunkter på plata er den lekne, men samtidig dystre Snow og et aldri så lite monster kalt Cy. Instrumentallåtene A Ship Glides Through The Night og King er lange, men utfordrer og fungerer godt i å skape en utmerket helhet som holder seg albumet igjennom. 

Hvordan skal man hevde seg i en så fullspekket platehøst som dette årets bonanza? Man må gi publikum noe de ikke ventet. Noe som skiller seg ut fra mengden. King Midas' Rosso skiller seg definitivt ut og er så langt en av årets beste norske plater. Seks års lek i studio har gitt full uttelling, og hvis ryktene om at Rosso kan være bandets siste plate er den en aldeles ypperlig svanesang.

Veien er lang fra deres Primal Scream-inspirerte Romeo Turn til Rosso og enkelte vil kanskje synes King Midas har mistet seg selv et sted på veien. Gi allikevel deres siste plate en sjanse. Den vil ta dere på senga.Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA