Motorpsycho: Behind The Sun

Motorpsycho
Behind The Sun

Motorpsycho: Behind The Sun

GAFFA

CD / Rune Grammofon
Utgivelse 07.03.2014
Anmeldt av
Morten Waage Johansen

En litt forsiktig åpning før det etter 40 sekunder ikke er noen tvil om hvilket band du lytter til. Motorpsychos umiskjennelige sound er der fortsatt og det er bare å lukke øynene og la den lett dronete Cloudwalker lede vei inn i trøndernes nye album Behind The Sun.

Det er ikke bare sounden som er erke-motorpsykisk. Etter over tjue år har bandet bygd opp en fin katalog med typiske Motorpsycho-klisjeer som gjør at enkelte lyttere vil tenke at de gjentar seg selv mens andre vil la seg begeistre over å kunne falle automatisk inn i grooven og vite når beat- og temposkiftene kommer. Gamle psychonauter har mye å glede seg over på Behind The Sun.

Denne plata peker tilbake på en lang og innholdsrik karriere. Låta On A Plate kunne lett vært en del av Angels And Daemons (1997), mens The Promise glir rett inn i It's A Love Cults (2002) univers. Behind The Suns beste låt – Hell, Pt. 7: Victim Of Rock – er i likhet med Hell Pt. 4-6 en direkte referanse til fjorårets Still Life With Eggplant. Samarbeidet med Reine Fiske (Dungen) har Bent Sæther & Co også videreført fra forrige plate, uten at det utgjør så stor forskjell. Motorpsycho er Motorpsycho, med eller uten hjelp fra söta bror.

Behind The Sun er neppe et godt valg for nybegynnere, men de som har fulgt Motorpsycho i en del år vil komme til å like plata godt. Her er korte og kontante rockelåter, lange prog-psykedelia-affærer, vakre ballader og en god klype Svartlamo-magi. En god, gammel Motorpsycho-plate, med andre ord.Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA