Månedens magasin

Les på nett | Abonner for bare 29,-

Du er ikke logget inn  Logg inn / Opprett bruker

Baroness om fremtiden

GAFFA | Av Eivind Eide Skaufjord
Fredag 19-10-2012 kl. 14:36

De leverte et forrykende sett på årets Øyafestival og utviste en spilleglede andre band burde misunne dem, skyhøyt presisjonsnivå og tydelig perfeksjonert rockeposering. En litt tidlig slot på programmet og et smådovent publikum kunne ha demotivert mange, men Baroness viste stor profesjonalitet og entusiasme. Den 15. august, seks dager etter Øyakonserten og på vei fra Bristol til Southampton i England, sviktet bremsene på bandets turnébuss og de smalt gjennom autovernet, måkte gjennom en bråte med trær og falt ti meter rett ned fra en viadukt. John Baizley, vokalist, låtskriver, gitarist og coverdesigner overlevde med nød og neppe og sitter for tiden i rullestol. 

Den 2. oktober la bandet ut et brev til fansen på nettsidene sine der Baizley i detalj forteller om hvordan han og bandet opplevde den dramatiske ulykken og hvordan ukene siden har fortonet seg. Til tross for at venstrearmen hans ble totalt knust og venstrebeinet også ble brutalt knekt, ser det ut til at Baizley kommer til å bli noenlunde bra igjen, og han er allerede i gang med å spille gitar. Han sier selv at han i øyeblikket er tilbake på det tekniske nivået  han var på i sekstenårsalderen, så han erkjenner at han har en vei å gå, men han har aldri vært mer motivert. Baizley svarer hyggelig og imøtekommende når GAFFA ringer. Det er lite i stemmen hans som hinter om traumene han har vært gjennom. Han virker optimistisk og forklarer reflektert over telefon fra Georgia, USA:

– Hele opplevelsen føles fortsatt veldig fersk for resten av bandet og meg, og vi er i en prosess der vi prøver å finne ut hvordan vi skal gå videre. Vi vet hva vi vil, og det er å fortsette å lage og spille musikk, men akkurat nå er det en del ting som står i veien for akkurat det. For det første er vi ikke fysisk i stand til det på det nåværende tidspunktet. Det positive er at alle er villige til å vente så lenge det trengs for å bli klare til å spille igjen, og i det øyeblikket det skjer, så er vi tilbake på turné. Vi har puttet så mye av oss selv inn i bandet for å skape den arbeidsmoralen og kreativiteten vi har oppnådd. Det hadde vært en skam å la noe så tilfeldig som en bussulykke sette en stopper for det. 

Hele intervjuet kan leses i neste nummer av GAFFA, som er ute fra 22. november.


Følg Baroness Trykk på hjertet

Baroness til Norge
28-05-2013 (nyhet)
0 kommentarer. Tilføy din nedenfor.
Sortering:

Logg inn for å kommentere.

I dag, kl. 09:20

Taylor Swift og Beyoncé blant verdens mektigste kvinner

De to popikonene er med på Forbes' '100 Most Powerful Women List'.

I dag, kl. 10:15

Beach House gjester Norge med nytt album

Dette blir amerikanernes første konsert i landet på over to år.

I går, kl. 10:50

Fremfører debutalbumet i sin helhet

Skambankt hiver seg på trenden og spiller deres 11 år gamle debutalbum eksklusivt på Ranglerock i Bryne.

I dag, kl. 08:00

Ny låt fra Disclosure og Gregory Porter

En vakker miks av house, pop og jazz. Den Roskilde-aktuelle duoen er ute med singelen 'Holding On' i dag.

I går, kl. 16:20

Beyoncé og Jay Z er i Oslo

Superparet tok en overraskende svipptur innom byen i dag.

I går, kl. 11:05

Hør den nye singelen til Icona Pop

Den svenske elektropopduoen gir lyd fra seg igjen.