Du er ikke logget inn  Logg inn / Opprett bruker
Nyhet / Fredag 19-10-2012 kl. 14:36

Baroness om fremtiden

Noen dager etter konserten på Øyafestivalen havnet Baroness i en tragisk trafikkulykke - GAFFA har snakket med gitarist John Baizley om fremtiden til bandet.

De leverte et forrykende sett på årets Øyafestival og utviste en spilleglede andre band burde misunne dem, skyhøyt presisjonsnivå og tydelig perfeksjonert rockeposering. En litt tidlig slot på programmet og et smådovent publikum kunne ha demotivert mange, men Baroness viste stor profesjonalitet og entusiasme. Den 15. august, seks dager etter Øyakonserten og på vei fra Bristol til Southampton i England, sviktet bremsene på bandets turnébuss og de smalt gjennom autovernet, måkte gjennom en bråte med trær og falt ti meter rett ned fra en viadukt. John Baizley, vokalist, låtskriver, gitarist og coverdesigner overlevde med nød og neppe og sitter for tiden i rullestol. 

Den 2. oktober la bandet ut et brev til fansen på nettsidene sine der Baizley i detalj forteller om hvordan han og bandet opplevde den dramatiske ulykken og hvordan ukene siden har fortonet seg. Til tross for at venstrearmen hans ble totalt knust og venstrebeinet også ble brutalt knekt, ser det ut til at Baizley kommer til å bli noenlunde bra igjen, og han er allerede i gang med å spille gitar. Han sier selv at han i øyeblikket er tilbake på det tekniske nivået  han var på i sekstenårsalderen, så han erkjenner at han har en vei å gå, men han har aldri vært mer motivert. Baizley svarer hyggelig og imøtekommende når GAFFA ringer. Det er lite i stemmen hans som hinter om traumene han har vært gjennom. Han virker optimistisk og forklarer reflektert over telefon fra Georgia, USA:

– Hele opplevelsen føles fortsatt veldig fersk for resten av bandet og meg, og vi er i en prosess der vi prøver å finne ut hvordan vi skal gå videre. Vi vet hva vi vil, og det er å fortsette å lage og spille musikk, men akkurat nå er det en del ting som står i veien for akkurat det. For det første er vi ikke fysisk i stand til det på det nåværende tidspunktet. Det positive er at alle er villige til å vente så lenge det trengs for å bli klare til å spille igjen, og i det øyeblikket det skjer, så er vi tilbake på turné. Vi har puttet så mye av oss selv inn i bandet for å skape den arbeidsmoralen og kreativiteten vi har oppnådd. Det hadde vært en skam å la noe så tilfeldig som en bussulykke sette en stopper for det. 

Hele intervjuet kan leses i neste nummer av GAFFA, som er ute fra 22. november.

Følg Baroness Trykk på hjertet

Baroness til Norge
28-05-2013 (nyhet)
Baroness: Yellow & Green
11-07-2012 (anmeldelse)
Ny singel fra Baroness
15-05-2012 (nyhet)
Tips en venn
0 kommentarer. Tilføy din nedenfor.
Sortering:

Logg inn for å kommentere.

I dag, kl. 11:30

Roskilde letter rekordtidlig på sløret

Festivalen avslører for første gang deler av spilleplanen i god tid før de siste navnene har rukket å bli tilføyd plakaten.

0    
I dag, kl. 15:05

Se genial musikkvideo fra Limbic Void

Dette er resultatet om man ber tilfeldige selgere på den elektroniske markedsplassen Fiverr.com om å bidra på en musikkvideo.

0    
I dag, kl. 14:30

Synger om mensen og Katy Perry

Se Lily Allens ferske musikkvideo til tittelsporet på hennes kommende album Sheezus.

0    
I dag, kl. 11:10

London Grammar byr på ny musikkvideo

Den britiske gruppens nye video bringer tankene både til Pharrell og Alfred Hitchcock.

0    
I dag, kl. 10:15

Sniklytt på Damon Albarns kommende album

Det er under en uke til Albarn slipper sin første soloskive, men allerede nå kan du ta en sniklytt via iTunes.

0    
I dag, kl. 08:45

Britisk dokumentar om St. Thomas på vei

Dette er første gang det ekstraordinære livet til den avdøde norske musikeren blir dokumentert på et slikt detaljnivå, sier filmskaperne.

0    
I går, kl. 16:00

Før konserten: Daniel Kvammen

Den dialektsyngende, kassegitarspillende og Øyafestival-aktuelle Daniel Kvammen er i vinden om dagen. GAFFA har tatt en prat med den beskjedne hallingdølen, i forkant av fredagens konsert på Parkteatret.

0    
I dag, kl. 07:00

Lekkasjealarm: Röyksopp og Robyn

Sangene Do It Again og Every Little Thing har blitt lekket i forkant av EP-utgivelse.

0    
I går, kl. 19:00

Forhåndslytt: Brody Dalle - Diploid Love

Frontkvinnen fra Spinnerette og The Distillers solodebuterer og spiller på Øyafestivalen til sommeren. Hør albumet eksklusivt hos GAFFA allerede nå!

0    
I går, kl. 15:25

Beezewax gjør comeback på Primavera

Bandet, som egentlig aldri var oppløst, gjør sin første konsert siden 2007 denne sommeren.

0    
I går, kl. 14:25

— Hold av 5. juli

En gjenforening for The Libertines er stadig ikke bekreftet, men et nytt utspill fra et av bandmedlemmene kan ha betydd spikeren i kista for rykteflommen.

0    
I går, kl. 13:55

Disse spiller på årets Camp Indie

Tolv band inntar Øyafestivalens minifestival og gir deg en pangstart på 17. mai-feiringen - til en selvvalgt pris.

0